Söker du jobb?
Börja i en förening.

sveriges sociala jobbplattform

Det kan kanske kännas som slöseri att satsa på sitt fritidsintresse, praktisera eller vara volontär när man egentligen borde vara ute och skaffa ett riktigt jobb. Men det är faktiskt den bästa investering av tid och resurser som du kan göra om du vill skapa nätverk, möta vänner och etablera dig i samhället. Därför samarbetar vi med NAD i Väst Fyrbodal och Vänersborgs Föreningsmatchning som hjälper dig att hitta din plats i det lokala föreningslivet. Välkommen i klubben!

 

WinWin med Föreningsengagemang

Det svenska föreningslivet är hjärtat i vårt demokratiska samhälle. Det har slått för gemenskap och aktivitet sedan urminnes tider och det fortsätter samla miljoner människor på fotbollsplaner och teaterscener, i replokaler, friluftsspår, och samlingslokaler varje dag året om. Det är där vi bygger kompisrelationer och väver kontaktnät som kan komma väl till pass när vi söker jobb och nya möjligheter. Chansen är stor att du träffar kommunfullmäktiges ordförande i rugbyklungan eller din framtida arbetsgivare i körens altstämma. 

Medlemmar i en förening lär sig inte bara spela flöjt eller kicka boll. De lär sig också att ta gemensamma beslut och att deras röst räknas. Precis som i vårt demokratiska samhälle. De som inte hittar en förening som passar, startar en egen. Det är bara fantasin som sätter gränser för aktiva och engagerade föreningsmänniskor. Är du en av dem?

Söker du en aktiv gemenskap?

Via NAD i Väst Fyrbodal och Vänersborgs Föreningsmatchning kommer du i kontakt med föreningar som kan erbjuda dig en möjlighet att göra något meningsfullt och aktivt på fritiden; starta din karriär och få kunskap om orten, språket, kulturen och skaffa nya vänner som kan stötta och tipsa dig på vägen. Dessutom stärker du svenskt föreningsliv med dina erfarenheter och den du är. Det är vad vi på ren svenska brukar kalla för en WinWin-situation.

Vänersborgs Föreningsmatchning kan hjälpa alla kommuninnevånare som vill hitta en förening att växa och utvecklas i. Du behöver alltså inte vara utrikesfödd eller nyanländ även om det är lite extra fokus på att hjälpa den gruppen att etablera sig i lokalsamhället. NAD i Väst Fyrbodal fokuserar helt på att matcha nyanlända utan jobb som är mellan 20 och 65 år med föreningar.

Hur får jag plats i en förening?

Kontakta någon av NADs regionala samordnare eller projektledaren på Vänersborgs Föreningsmatchning. Du hittar personernas kontaktuppgifter här.

 

Söker din förening fler aktiva medlemmar?

Alla föreningar och idéburna organisationer vill få fler deltagare i föreningen och som kan erbjuda gemenskap och språkfrämjande aktiviteter kan vara med i matchningen. Er förening måste bygga på demokratiska grunder oavsett vilken typ av föreningsaktiviteter ni utöver; idrott, kultur, tro, samhällsfrågor, hembygden eller något specialintresse. Är ni intresserade av att ta emot en ny kompis i gänget, hör av er till någon av oss

Föreningar som samarbetar med NAD i Väst Fyrbodal får 1500 kr som engångsstöd och aktiviteten omfatta minst 9 timmar eller 5 tillfällen.

Kontakta oss!

Faraah Mohamud
Samordnare NAD i Väst
faraah.mohamud@coompanion.se

Jure Jozic
Projektledare Vänersborgs Föreningsmatchning
jure.jozic@vanersborg.se

Om oss

Vänersborgs Föreningsmatchning och NAD i Väst Fyrbodal jobbar för att öppna nya vägar och skapa möjligheter för nyanlända att lära känna och hitta in i det svenska samhället, via föreningslivet. Föreningsmatchningen är en del i arbetet på Etableringsenheten som drivs av Vänersborgs kommun. NAD i Väst är ett samverkansprojekt mellan flera offentliga och civila organisationer. NAD är en förkortning av de viktiga orden Nätverk, Aktivitet och Delaktighet. NAD i Väst Fyrbodal drivs av Social Ekonomi Fyrbodal som är en del av Social Ekonomi i Västra Götaland

Vänersborgs Föreningsmatchning
NAD i Väst
VG-regionen
Vänersborgs kommun
Social Ekonomi i Västra Götaland

 


Föreningsmatchningen

Translate