Söker du jobb?
Börja i en förening.

Det här är en demosida med Vänersborgs föreningsmatchning som exempel

sveriges sociala jobbplattform

Det kan kanske kännas som slöseri att satsa på sitt fritidsintresse, praktisera eller vara volontär när man egentligen borde vara ute och skaffa ett riktigt jobb. Men det är faktiskt den bästa investering av tid och resurser som du kan göra om du vill skapa nätverk, möta vänner och etablera dig i samhället. Därför har vi startat Föreningsmatchning som hjälper dig att hitta din plats i det lokala föreningslivet. Välkommen i klubben!

 

WinWin med Föreningsengagemang

I Sverige ses vi på fotbollsplanen, i simhallen och teaterscenen efter jobbet och skolan. Det är där vi bygger kompisrelationer och väver kontaktnät som kan komma väl till pass när vi söker jobb och nya möjligheter. Chansen är stor att du träffar kommunfullmäktiges ordförande i rugbyklungan eller din framtida arbetsgivare i körens altstämma.

Därför har Vänersborg tillsammans med Arbetsförmedlingen och med stöd av Länsstyrelsen i Västra Götaland startat projekt Föreningsmatchning. Via den kommer du i kontakt med utvalda föreningar som erbjuder dig en möjlighet att göra något meningsfullt och aktivt på fritiden, kanske starta din karriär och få kunskap om orten, språket, kulturen och skaffa nya föreningsvänner som kan stötta och tipsa dig på vägen. Dessutom stärker du svenskt föreningsliv med dina erfarenheter och den du är. Det är vad vi på ren svenska brukar kalla för en WinWin-situation.

Vem kan göra praktik i en Förening?

Föreningsmatchningen funkar för alla som vill hitta en förening att växa och utvecklas i. I nuläget omfattar projektet i första hand svenskar som nyss anlänt med utländsk bakgrund som vill vara med och bidra till föreningslivet i Vänersborg och samtidigt etablera sig i lokalsamhället. Nästa steg är att få ut våra barn och ungdomar i kul och bra aktiviteter på fritiden.

Hur gör får jag plats i en förening?

Prata med din handläggare inom ”Etableringen” på Arbetsförmedlingen så hjälper hen dig att få kontakt med oss på Föreningsmatchningen.

Föreningar och idéburna organisationer som vill ta emot nya kommunmedborgare och få fler deltagare i föreningen kan kontakta Jure som är projektledare för Vänersborgs Föreningsmatchning.

 

 

 

Jure hjälper dig!

Kontakta Jure som är projektledare för Vänersborgs Föreningsmatchning.
Han hjälper dig att hitta enförening som passar och kan svara på dina frågor.

Välkommen att höra av dig.
jure.jozic@vanersborg.se
0720 85 26 83

Föreningsmatchningen

Translate