aktiva platser för aktiva vänersborgare

ALLEMANSRÄTT

Vår gemensamma rätt att vistas i naturen och ta vara på allt som våra skogar, fält och sjöar erbjuder innebär också ett stort ansvar. Att använda naturens resurser varsamt och att respektera markägaren är självklart.

naturområden

Upptäck Vänersborgs djurliv och fantastiska naturområden som sträcker sig över hela kommunen. Promenera längs Vänersnäs skärgård eller besök Halle- och Hunnebergs natursköna miljöer. I Vänersborgs kommun finns flera naturreservat med värdefull natur och höga friluftsvärden. Genom att bilda naturreservat har områdena skyddats långsiktigt. De har också fått skötselplaner för att värdena ska bevaras och kunna stärkas.

Naturområden runt Vänersborg

MOTION OCH SPÅR

Vänersborg har ett stort utbud för friluftsliv och motion i naturen. Tillsammans med föreningar och idrotts- och motionsanläggningar finns det aktiviteter och motionsspår för alla årstider. I vänsterspalten på kommunens hemsida hittar du alla.

folkets hus

Upplev kultur och roliga aktiviteter i Vänersborg! I Folkets Hus ryms teater teater, musik, utställningar och föreställningar av alla slag. Välkommen till stadens upplevelsehus. Kolla in kalendern och boka något roligt.

FRITIDSGÅRDAR

I Vänersborg finns flera träffpunkter för ungdomar. Egentligen sätter bara fantasin gräns för var man kan träffa och umgås med sina kompisar. På Fritidsgårdarna finns tillgång till flera aktiviteter, så som biljard, bordtennis, tv-spel, musikstudio och mycket mer.

BIBLIOTEK

Vänersborg har fyra bibliotek, biblioteket i Vänersborg och filialerna i Brålanda, Frändefors och Vargön. Välkommen att träffa nya människor och besöka hela världen via böcker, tidningar och filmer. Här kan du läsa mer om evenemang, träffar och andra erbjudanden som finns på biblioteken.

LEKPLATSER

I Vänersborgs kommun  finns det cirka 50 allmänna lekplatser som sköts och underhålls av Parkenheten. På lekplatser, som t ex hör till bostadsrättsföreningar, villaägarföreningar, campingplatser, skolor eller förskolor ansvaras skötseln av respektive ägare

STRÄNDER

Med tio mil Vänerkust är det lätt att hitta ett ställe för att ta sig ett dopp i Vänersborg. I kommunen finns fem större badplatser vid Vänern. Med bra parkeringsmöjligheter och toaletter kan man enkelt spendera en semesterdag vid stranden.

bygdegårdar & samlingslokaler

I Vänersborg finns många samlingsplatser där aktiva vänersborgare kan mötas och umgås, både i och utanför centrala Vänersborg. Här hittar du alla platser nära dig.

BASSÄNGBAD

Utöver de fina stränderna finns tre fina badanläggningar. Vattenpalatset och Hallevibadet erbjuder äventyrsbad, bassänger  och bastubad. På Brålandabadet finner du tempererat utomhusbad med fina gräsytor. Här kan du utforska badplatserna ännu mer.

hallar & idrottsanläggningar

I kommunen finns ett antal stora idrottshallar och gymnastiksalar, specialanpassad idrottshall för gymnastik samt några mindre aktivitetslokaler. Idrottshallarna och gymnastiksalarna ger möjlighet till utövande av de traditionella inomhusidrotterna. På dagtid hyrs idrottshallarna och gymnastiksalarna av skolor medan kvällar och helger hyrs ut till föreningar, företag och privatpersoner. I vänsterspalten på kommunens hemsida hittar du Sportcentrum, Arena Vänersborg och andra anläggningar med kontaktuppgifter för bokning.

Translate