ta vara på Möjligheten

För att alla ska ha chansen att vara med har finns möjlighet för kommuner att lägga in länkar och information om stöd och ställen där du kan låna saker, som t ex på Fritidsbanken. I Trollhättans Stad kan föreningar söka ekonomisk uppbackning för spännande projekt. Och på Fritidsbanken finns skridskor, cyklar, tennisrack, klubbor och massor av annan fritidsutrustning att låna för alla som vill testa på. Information och länkar anpassas till varje kommuns erbjudande och möjligheter.

Fritidsbanken är som ett bibliotek fast med sport- och fritidsprylar. Här kan man låna utrustning för en aktiv fritid, som t.ex. skidor, skridskor, inlines, flytvästar, snowboards och mycket mer. Utlåningstiden är 14 dagar.

• Alla får låna
• Allt är gratis
• Fokus på miljö

Det ska inte kosta pengar att låna, vi har ingen deponeringsavgift och heller ingen förseningsavgift. Går något sönder syns det att man har haft kul! Inga böter eller ersättningskrav med andra ord.

Ungdomspengen

Du/ni som är mellan 12 och 25 år, bor i Trollhättans kommun och vill sätta igång och på egen hand genomföra ett projekt som når många unga. Både privatpersoner och föreningar kan söka stöd. Läs mer om hur man gör en ansökan här.

VILKA TYPER AV ARRANGEMANG GÄLLER DET?

– Kultur- och fritidsarrangemang eller projekt som genomförs i Trollhättans kommun och som är öppna för andra unga.
– Arrangemang/projekt där initiativet kommer från någon eller några Trollhättebor i åldern 12-25 år.

Föreningsstöd, m.m.

Ideella föreningar, studieförbund med flera kan söka föreningsbidrag och stöd i olika former hos kommunen. Kontakta oss gärna för att få råd och hjälp med bidragsfrågor, föreningsteknink, arrangemangsidéer, ”hur man startar förening” eller andra frågor som berör föreingslivet. Här finns tips, råd och länkar.

 

Translate