aktiva platser för aktiva trollhättebor

ALLEMANSRÄTT

Vår gemensamma rätt att vistas i naturen och ta vara på allt som våra skogar, fält och sjöar erbjuder innebär också ett stort ansvar. Att använda naturens resurser varsamt och att respektera markägaren är självklart.

NATUROMRÅDEN

Slättbergen och platåbergen tar dig med på en lång geologisk resa i tiden. Vid Hullsjön stannar många och ibland ovanliga fåglar till en stund på sina vår- och höstflyttningar. Mitt i staden ligger Älvrummet som bjuder på goda möjligheter att uppleva både natur och kultur. Ta dig tid och utforska din egen natur.


MOTION OCH SPÅR

Trollhättan har ett stort utbud av idrott, motion och friluftsliv. Tillsammans med föreningar och idrotts- och motionsanläggningar finns det aktiviteter och motionsspår för alla årstider. Här finns kartorna.

KULTUR- & AKTIVITETSHUS

Upplev kultur och roliga aktiviteter i Trollhättan! Här finns Kronan med bibliotek, utställningar och föreställningar, N3 med scener för unga och Folkets Hus Kulturhuset Trollhättan där du kan uppleva bio, teater, böcker, mat och konst. Välkommen till stadens upplevelsehus.

FRITIDSGÅRDAR

I Trollhättans finns 8 träffpunkter där ni som är mellan 12-17 år träffas och har kul, gör utflykter och driver projekt tillsammans. Välkommen att vara med, här hittar du alla fritidsgårdar i stan.

BIBLIOTEK

Trollhättan har tre bibliotek; Stadsbiblioteket, Kronan bibliotek och Sylte bibliotek. Dessutom har vi en populär och prisbelönt bokbuss. Välkommen att träffa nya människor och besöka hela världen via böcker, tidningar och filmer.

LEKPLATSER

Trollhättans kommun har idag 81 iordningsställda lekplatser på allmän plats. Lekplatserna varierar i storlek och utbud från enkla gungplatser till större stadsdelslekplatser för att passa barn i olika åldrar. Vi arbetar successivt med att utveckla lekplatserna för att erbjuda barnen säkra och varierade lekmiljöer. Vi vill att Trollhättans lekplatser skall vara lockande, trevliga och utmanade.

STRÄNDER

Öresjö är en fin fiske- och badsjö ligger fem kilometer väster ut, ca tio minuters bilresa från Trollhättans centrum. Vid sjöns östra sida ligger den kommunala Öresjö badplats som består av badvikarna Phoenix och Munkeboviken som binds samman av en cirka 400 meter lång strandpromenad. Det finns också en badplats för hundar vid Knorren. Här kan du utforska alla bad- och fiskemöjligheter.

ODLINGSLOTTER

I Trollhättan finns tre koloniområden med odlingslotter. Två av dem drivs av Trollhättans Stad och en drivs av en förening. Här kan man hyra årsvis och odla växter och grönsaker.

BASSÄNGBAD

I Trollhättan finns två simhallar – Sjuntorps simhall och Arena Älvhögsborg. Under sommaren kan du bada även utomhus på Arena Älvhögsborg. Här kan du se adresser och öppettider.

IS- OCH SPORTHALLAR

I Trollhättans finns hallar och idrottsanläggningar för sport och rekreation som både privatpersoner och föreningar kan boka.

Translate