trollhättan

Hej och välkommen till ditt lokala fritidsliv i Trollhättan. Här kan du utforska föreningar och verksamheter inom kultur och fritid och hitta en aktivitet som kanske passar dig. Här finns också inspiration, aktiva platser, Fritidsbanken och annat stöd för dig som vill göra något du älskar, tillsammans med folk du gillar. Så kör igång!

 

ActiveMatch arbetar för ett starkt föreningsliv för alla med stöd av:

 

Stöd av

Aktiva platser för aktiva Trollhättebor

I Trollhättans finns plats för alla möjliga uttryck och sysselsättningar. Här hittar du fotbollsplaner, bibliotek, cykelbanor, löparspår, teaterscener, skidbackar, badmintonhallar, badhus och massor av möjligheter för dig som vill ses och hitta på något. Om platsen eller lokalen behöver bokas i förväg eller om det finns särskilda öppettider, finns information om det. Annars är det bara att dyka upp och sätta igång.

 

Läs mer

Resurser och Stöd

För att alla ska ha chansen att vara med finns både stöd att söka och saker att låna. I Trollhättans Stad kan föreningar söka ekonomisk uppbackning för spännande projekt. Och på Fritidsbanken finns skridskor, cyklar, tennisrack, klubbor och massor av annan fritidsutrustning att låna för alla som vill testa på.


Fritidsbanken är som ett bibliotek fast med sport- och fritidsprylar. Här kan man låna utrustning för en aktiv fritid, som t.ex. skidor, skridskor, inlines, flytvästar, snowboards och mycket mer. Utlåningstiden är 14 dagar.

• Alla får låna
• Allt är gratis
• Fokus på miljö

Det ska inte kosta pengar att låna, vi har ingen deponeringsavgift och heller ingen förseningsavgift. Går något sönder syns det att man har haft kul! Inga böter eller ersättningskrav med andra ord.

Ungdomspengen

Du/ni som är mellan 12 och 25 år, bor i Trollhättans kommun och vill sätta igång och på egen hand genomföra ett projekt som når många unga. Både privatpersoner och föreningar kan söka stöd. Läs mer om hur man gör en ansökan här.

VILKA TYPER AV ARRANGEMANG GÄLLER DET?

– Kultur- och fritidsarrangemang eller projekt som genomförs i Trollhättans kommun och som är öppna för andra unga.
– Arrangemang/projekt där initiativet kommer från någon eller några Trollhättebor i åldern 12-25 år.

Föreningsstöd, m.m.

Ideella föreningar, studieförbund med flera kan söka föreningsbidrag och stöd i olika former hos kommunen. Kontakta oss gärna för att få råd och hjälp med bidragsfrågor, föreningsteknink, arrangemangsidéer, ”hur man startar förening” eller andra frågor som berör föreingslivet. Här finns tips, råd och länkar.

 

Translate