Simidrott för alla – förebilder för en ökad mångfald

18 nov, 2019 | Engagemang, Föreningsliv, Gemenskap, Sverige, Trollhättan, Vinst för samhället

Att hitta ledare till sin förening är en utmaning som alla brottas med, oavsett vilken verksamhet man bedriver. Hos Trollhättans Simsällskap (TSS) har projektet Simidrott för alla bidragit till att det numera står ungdomar på kö för att få vara med som ledare. 

Under våren 2018 drog Svenska simförbundet igång projektet Simidrott för alla. Detta nappade TSS på och driver idag på egen hand vidare projektet med flera simföreningar i Sverige. Syftet är få fler ledare att engagera sig i föreningen för att kunna bedriva sin breda verksamhet ännu bättre. Med sina drygt 1100 medlemmar erbjuds allt från babysim till vuxensim på Älvhögsborg i Trollhättan. 

Målet är att få ledare från olika kulturer och med olika bakgrund till föreningen för att alla ska kunna lära sig simma oavsett var man kommer ifrån. Sportchef Helena Hultman berättar att de i dagsläget har nio olika språk i föreningen, vilket gör att man kan nå ut till ännu fler barn och ungdomar. Hon pratar varmt om vikten att kunna erbjuda ungdomar som lever i utanförskap chansen att hitta ett sammanhang där de kan känna sig välkomna och inkluderade samt kunna utvecklas oavsett vilka olika förutsättningar de har. Som ledare får man chansen att gå interna utbildningar i både simning och ledarskap för att kunna hålla i egna simlektioner. 

Se filmen och inspireras av det fina arbete som Trollhättans simsällskap gör.
Via deras sida på www.activematch.se kan du hitta mer info om TSS och hur du kommer i kontakt med föreningen.

 

Translate