Fascinationen för den svenska naturen förde dem samman

8 nov, 2019 | Aktiv, Engagemang, Föreningsliv, Gemenskap, Hitta förening, Trollhättan

Najat Almerdi flyttade till Trollhättan utan att känna en enda kotte. Men via ActiveMatch kom hon i kontakt med Hunneberg KFUM scoutkår, som delar hennes intresset för den svenska naturen och för att göra världen bättre.

När Najat var sju år flydde hon och hennes familj från Etiopien till Sudan. ”Min mamma jobbade i domstol och när politikerna ville lägga sig i besluten så vägrade min mamma och då började man förfölja henne” förklarar Najat. Och när Sudan kom överens om att överlämna sina politiska flyktningar fick familjen hjälp av FN och hamnade i Norrland. ”När Jag undrade om vi verkligen var i Europa och i Sverige, för naturen och vädret här var precis som i Etiopien. Inte så varmt och inte så kallt. Mycket regn.”

Integration och mänskliga rättigheter

Att Najat är en person som gillar utmaningar är det ingen tvekan om. Hon lämnade familjen i Norrland och flyttade söderut för att utbilda sig till Integrationspedagog på Dalslands Folkhögskola. Hon har även läst mänskliga rättigheter. Och efter utbildningen var hon redo att testa något nytt igen så hon bestämde sig för att flytta till Trollhättan. Utan att känna en enda kotte där. ”Ja, jag är en person som gillar utmaningar” säger Najat och skrattar. ”Om jag är rädd för någonting så vill jag jättegärna göra det. Så jag inte är rädd längre”.

Ja, jag är en person som gillar utmaningar

Ingen koll på föreningslivet i Trollhättan

För att lära känna nya människor tänkte Najat att det bästa sättet vore att söka upp några föreningar, men hon visste inte var hon skulle börja leta. ”Jag hade ingen koll på föreningar, vad de hade för namn och så…” förklarar Najat, men hon när hon sökte på nätet så dök ActiveMatch upp på kommunens hemsida.

Jag hade ingen koll på föreningar, vad de hade för namn och så…

Najat + Scouterna = Sant

”Jag hittade ActiveMatch och jag kände Wow! Tänk om man kunde göra så här överallt! Det var bara att fylla i sitt intresse och så kom det upp förslag” förklarar Najat och berättar att hon fyllde i att hon gillar natur. ”Jag skickade in en intresseanmälan till ganska många föreningar och Hunneberg KFUM scoutkår kontaktade mig. Vi har träffats 2 gånger och det är jättekul!” säger Najat. ”Jag är verkligen en föreningsmänniska!”

Jag hittade ActiveMatch och jag kände Wow! Tänk om man kunde göra så här överallt!

Vill du också gå med i en förening?

Älskar du också den svenska naturen och vill ge dig ut i skog och mark tillsammans med andra? Då kanske scouterna är något för dig också. Fyll i dina intressen här på ActiveMatch och se vilka föreningar som matchar dig. Ha det så kul!

Translate