Norra Älvsborgs Ryttarklubb

Att rida är att må bra i både kropp och själ. Ridning är kul motion och fin avkoppling från vardagsstressen. Just samspelet med djuret - hästen - ger ridningen en alldeles särskild tjusning. Till oss är alla som älskar hästar och ridning välkomna. Vi vill ge våra elever och medlemmar en god grundutbildning för att utvecklas som ryttare men också få en god utbildning i hur hästen fungerar och sköts för att även de ska må bra och utvecklas positivt.  

Vi erbjuder ridskola för både barn och vuxna, och vi har specialiserat oss på små grupper om 4-7 ryttare. Vi har välutbildade ponnysar och hästar och man rider för duktiga ridlärare som hjälper er tillrätta.  Vi har även medlemsuppstallning för 18 hästar, och vi arrangerar både träningstillfällen och tävlingstillfällen, både för dig med egen häst, men du kan även vara med på någon av våra lektionshästar. Läs gärna mer här 

Norra Älvsborgs Ryttarklubb är en ideell förening som startades 1962 på Kobergs Godsförvaltning. Därav slottet i NÄRKs logo. Vid bildandet hette föreningen Norra Älvsborgs Ryttarförening, Koberg. När föreningen flyttade sin verksamhet till Gärdhem i början av 70-talet ändrades namnet till Norra Älvsborgs Ryttarklubb.

1983 flyttade man in på Stommens Gård i Sjuntorp och ridskolan invigdes med stor pompa och ståt den 3:e september.

 

Föreningens säte är i Sjuntorp, ca 1 mil söder om Trollhättan. Ridhuset invigdes 1990 och har manegemåtten 21×63 meter. Dessutom 120 m2 ekonomiutrymme där följande finns: personalrum med pentry, 2 omklädningsrum med dusch, tvättstuga, toaletter, kontor, domartorn, tävlingssekretariat samt läktare godkänd för 75 personer.

I samband med ridhusbygget iordningsställdes även en cafeteria med ca 40 platser, detta gjordes i föreningens egen regi, med god hjälp av välvilliga sponsorer.

Stommens Gård omfattar:

Stora stallet med 19 boxar, en duschspilta, 2 sadelkammare samt foderrum och 2 tillfälliga boxplatser.

Lilla stallet med 10 boxar, 1 sadelkammare, 1 duschspilta och 1 foderrum. Här har vi medlemsuppstallning som du kan läsa mer om här

På anläggningen finns dessutom två utomhusbanor som mäter 30×70 meter, samt en stor belyst parkeringsplats.

I den här föreningen gör vi oss ganska bra förstådda på:

Svenska

Hos oss kan du prova:

Ridlektioner; dressyr; hoppning; Working Equitation: bomträning;
Translate