Friluftsfrämjandet Trollhättan

  • Alla är välkomna!

I Trollhättan har vi lyxen av att bo nära naturen även om vi bor i lägenhet mitt i centrum. Vi i Friluftsfrämjandet Trollhättan är stolta över att kunna erbjuda hela skogen, vattnet och bergen som vidsträckt och naturlig aktivitetsplats. Vi har plats för alla som vill vara med. Som medlem får du uppleva en massa äventyr. Dessutom stöttar du vårt arbete med att skapa friluftsliv för alla. Välkommen!

Häng med!

Att promenera, springa, åka skidor eller cykla i skogen är billiga och roliga sätt att aktivera sig. I Trollhättan är vi en liten aktiv grupp som jobbar ideellt för dig som gillar aktivt friluftsliv och vill ha öppna spår. Du får så klart fritt använda spåren, men vi välkomnar alltid fler medlemmar i föreningen. Din medlemsavgift går till anläggning av marken, maskiner och annat som vi behöver för att röja och hålla spåren fria från nedfallna träd och löv så att alla kan njuta av att vara ute i naturen. 

Som medlem får  du också en prenumeration av populära magasinet friluftsliv, möjlighet till massor av aktiviteter i hela landet, attraktiva medlemserbjudanden, försäkring i samband med aktiviteter och mycket mer!

Hugg i!

Har du tid och lust är du alltid välkommen att hugga i och hjälpa till med det du kan, som t ex servering, pyssel med klubbhuset och röjningen av våra milslånga spår. Ta kontakt med oss, så kan vi säkert hitta något som passar dig som på något sätt vill engagera dig i friluftslivet. 

Ta täten!

Vi vill också gärna få in fler ledare som kan ta hand om diverse aktiviteter så att vi kan utöka våra verksamheter, inte minst för barn. Få saker slår känslan av att vara den som ger deltagarna förtroende att utmana sig själva och prova nya vägar till ökat självförtroende och fysiskt välbefinnande. Hör av dig om du är intresserad eller har en friluftsidé som du vill vara med och förverkliga.

”Vår största önskan är att vi får in ledare som kan ta hand om diverse aktiviteter, främst strövargrupper för barn. Om vi får det kan det bli nytt liv i Friluftsfrämjandet vid Öresjö.”

Rune Larsson, ordförande

Ny i Sverige?

Att vistas i naturen har många positiva effekter. Men steget ut i naturen är ibland lite stort. För dig som väntar på eller nyligen fått uppehållstillstånd kan utomhusaktiviteter i skog och mark vara ett sätt att ta vara på tiden och ge dig själv lite andrum, samtidigt som du lär du känna människor, Trollhättan och naturen runt omkring, i en aktiv och trevlig kamratskap.

Vill du hyra vårt klubbhus?

Inte långt från Trollhättans badplats i Öresjö ligger våra föreningslokaler Munkebo i ett naturskönt och strövtågsvänligt område. Här kan du hyra stort eller litet, för bröllopsfest, möten eller bara en mysig övernattning. I Storstugan kan du husera upp till 50 personer för fest, konferens, yoga mm. Utanför finns en gräsbacke som det går att sätta upp partytält för större tillställningar. I Lillstugan kan det vara övernattning för 2 personer eller varför inte ett litet rum för att dra sig undan festen för att låta de minsta deltagarna sova och äta en stund. Kontakta Monica mgedelius@gamil.com om du är intresserad av att boka klubbhuset.

 

I den här föreningen gör vi oss ganska bra förstådda på:

Engelska, Svenska

Translate