Folkuniversitetet

 • Barn
 • Dam
 • Hen
 • Herr
 • Ickebinär
 • Jobb & Praktik
 • Para-aktivitet
 • Senior
 • Studieförbund
 • Transperson
 • Ungdom

Funderar du på utbildning? Du kanske vill hitta ett nytt jobb och behöver lite ny kunskap och support? Eller är du mer intresserad av att utveckla din kreativitet, lära dig ett nytt språk eller starta ett band? Du kan också bilda din egen studiecirkel tillsammans med dina vänner. På Folkuniversitetet i Trollhättan finns nya möjligheter för alla.

Nya insikter föder nya tankar och inte minst nya möten. Hos oss finns kurser och utbildningar som får dig att se livet på ett nytt sätt, den som tar dig till oväntade platser eller den som ger dig förmågor du bara anat inom dig själv. Kanske är det fördjupningen i en hobby som leder till ett helt nytt yrke, eller språkkursen som gör att nästa semester tar en helt oväntad vändning? Vad du än väljer vet vi att du kan se fram emot en utvecklande upplevelse, i sällskap med andra. Har du frågor, klicka på kontakta oss och skriv ett meddelande eller besök vår hemsida och utforska alla möjligheter där. 

Välkommen att utforska alla möjligheter!

 

Starta egen studiecirkel

Är ni ett gäng med ett gemensamt intresse och vill utvecklas? Vill ni starta en bokklubb, anordna en loppis, odla ekologiskt, teckna kroki, spela i ett band, starta en podcast, arrangera en festival eller sätta upp en teaterföreställning? Gör det som en studiecirkel!

Utbildningsformer

Vi erbjuder KY-utbildningar, arbetsmarknadsutbildning, utbildning inom konst och kultur, dimplomutbildningar och utbildningslinjer. Ja, vi kan faktiskt erbjuda kompetensutveckling för hela din personal. Har du svårt att få tiden att gå ihop och vill välja var och när du ska studera, kan du läsa en kurs på heldistans, online! Folkuniversitetet arbetar aktivt med flexibelt lärande och IKT-stöd. Vi ger stort antal distanskurser och våra virtuella klassrum är öppna dygnet runt, så du möter dina lärare och kurskamrater när och var du vill – bara du har tillgång till internet.

Utbildningar, stöd och aktiviteter för dig som är arbetssökande

Folkuniversitetet ger dig ökade möjligheter att kunna söka och få ett arbete. Vi har uppdrag för arbetsförmedlingar, kommuner och företag på ett stort antal orter i Sverige. Vi hjälper dig att nå ut på arbetsmarknaden. Vi är vana vid att våra deltagare är olika och har olika förutsättningar, vissa har akademisk utbildning och lång arbetslivserfarenhet medan andra kanske inte har haft ett jobb förut eller saknar fullföljda gymnasiestudier. Folkuniversitetet har genom coachning och handledning lett tusentals deltagare vidare till jobb eller studier.

 

I den här föreningen gör vi oss ganska bra förstådda på:

Arabiska, Engelska, Svenska

Translate