Brooklyn Rider

New York-baserade stråkkvartetten Brooklyn Rider har beskrivits som ”kammarmusikens framtid” (Strings Magazine) och har sedan starten 2005 spelat på renommerade scener runtom i världen, så som Carnegie Hall, Lincoln Center och Kölner Philharmonie. Brooklyn Rider är en ensemble som vågar blanda det utmanande med det trygga, där musiken ofta rör sig sömlöst över genregränser. De har lyckats charma både kritiker och en bred publik och har under åren samarbetat med framstående artister som Yo-Yo Ma, Joshua Redman och Anne Sofie von Otter

När de besökte Sverige våren 2014 framförde de bland annat den svenske tonsättaren Tobias Broströms första stråkkvartett som specialskrevs för ensemblen. Med sig den här gången har de Europapremiären av tonsättaren Osvaldo Golijovs verk ”Um Día Bom” som har hämtat inspiration från så vitt skilda håll som poesi av Antonio Vivaldi, Chick Coreas musik och tavlor av konstnären Gustav Klimt. Lägg därtill verk av samtida giganter som Philip Glass och Caroline Shawe samt Franz Schuberts ”Döden och flickan” och vi kan förvänta oss en kammarmusikalisk upplevelse av världsklass.

Brooklyn Rider består av Johnny Gandelsman och Colin Jacobsen violin, Nicholas Cords, viola samt Michael Nicolas cello.

I samarbete med På Turné – Regional Musik i Sverige och MAIS.

Läs mer om ensemblen här: https://www.brooklynrider.com/

Om du dessutom går på konserten den 3 mars med Snorre Kirk Quartet, Blå scenen, Folkets hus, Vänersborg får du mot uppvisande av biljett från den 2 mars 50 kronors rabatt på din biljett den 3 mars.

Hitta hit

Datum och tid

2 mars, 2022

19.00


Plats

Kungsgatan 15, 462 33 Vänersborg, SverigeTranslate