Hej!

Toppen att ni vill vara med och göra er aktiva gemenskap synlig för fler. Läs mer om Active Match eller anslut er direkt. Det är enkelt. Allt du behöver finns här nedan.

Vad kostar det?

Det kostar 400 kr (per förening och år) att vara med i ActiveMatch.

För föreningar inom Trollhättans stad är medlemskapet helt kostnadsfritt som tack för att ni hjälper oss att utveckla en bra tjänst och en föreningsplattform för alla.

Hur funkar det?

Fyll i formuläret ovan, så skickar vi ett mail med inloggningsuppgifter.

När ni loggar in första gången byter ni lösenord, fyller i föreningens uppgifter och laddar upp bilder. Ni behöver inte kunna något om webbdesign, följ bara instruktionerna i formuläret. Ha gärna några bilder klara som visar er verksamhet på ett bra sätt. Ni kan när som helst gå in och ändra eller lägga till information på sidan.

Anslut din verksamhet

 • T ex golf, teater, samhällsstöd
 • Läs användarvillkor här

activematch – föreningar

  1. Tillgänglighet – Sverige har fler än 240 000 ideella föreningar men det kan vara svårt att hitta en man gillar. Det hjälper Active Match till med. Vi samlar alla kommunens föreningar på ett ställe.
  2. Individanpassad sökbarhet – sökfunktionen utgår ifrån människors intressen och inte från kunskap om föreningslivet. Det ska vara enkelt för alla att hitta din förening inom både idrott och kultur.
  3. Bra och enkelt gränssnitt – det spelar ingen roll om du är en stor eller liten förening, i vårt gränssnitt presenteras alla föreningar på samma sätt. Fyll i back-log-formuläret så sköter systemet resten.
  4. Sänker trösklar – på ActiveMatch får den som söker förening reda på vad det kostar, vad hen ska ha på sig vid första mötet och vilken utrustning som krävs. Hen får också veta vilka språk som talas i föreningen. Det gör det enklare för er som förening att kanske fixa tolk och förbereda första mötet med nya medlemmar.
  5. Språkstöd – din presentation översätts automatiskt till en alla språk på ActiveMatch, med hjälp av Google translate. Det blir inte perfekt men det blir begripligare än utan någon översättning. Vi samlar också på Fritidstolkar som kan hjälpa till att översätta vid möten med nya medlemmar.
  6. Inspiration – för att vi ska ta vara på varandras idéer och initiativ, finns en sida med goda exempel och tips på hur man som förening kan skapa ett schysst och välkomnande klimat. På Good Practice hittar ni Locker room talk, Sverige United, Hela Sverige rullar och länkar till andra projekt som du och din förening kan inspireras och hämta kunskap ifrån så att ni kan driva era egna inkluderings-projekt. Den här funktionen förutsätter att kommunen har ett eget medlemsskap i ActiveMatch.
  7. Stödfunktioner – Det kan vara dyrt att utöva en aktivitet, därför finns länk till kommunens egna stödfunktioner för föreningsliv och till lokala Fritidsbanker där man kan låna utrustning så att man kan prova på innan man investerar i cyklar, klubbor, skor och annat man behöver. Den här funktionen förutsätter att kommunen har ett eget medlemsskap i ActiveMatch.
  8. Volontärer – vi vet att alla föreningar sliter för att få det att gå ihop och att det ibland behövs en extra hand. Därför samlar vi på folk som vill hjälpa till i bland som Volontär. Den här funktionen förutsätter att kommunen har ett eget medlemsskap i ActiveMatch.
  9. Rekrytering – tack vare att Active Match alltid är tillgänglig, sökbar, har ett bra gränssnitt och är möjlig att översätta till alla språk ger plattformen en enkel och bekväm möjlighet till rekrytering av nya medlemmar utan att ni behöver anstränga er extra.
  10. Jobb & Praktik – är din förening med i något arbetsmarknadsprojekt, så finns en färdig lösning på ActiveMatch för att tagga och göra din förening sökbar som plats för jobb och praktik.
  11. Utvecklad av många – för att ActiveMatch ska vara ett fungerande verktyg för både föreningslivet och samhället utvecklar vi sajten tillsammans med Trollhättans Stad, Innovatum Startup och föreningar i området. Vi har också ett samarbete med Högskolan Väst som är intresserade av att tillsammans med oss undersöka vilka effekter ett öppet och tillgängligt föreningsliv kan få för en kommun och alla som bor i den. Vi söker ständigt nya utlysningar. Hör gärna av dig om du har förslag på förbättringar! 
Translate